Странице

субота, 14. март 2015.

Julijine oči (2010)




Režija: Guillem Morales

Uloge: Belén Rueda, Lluís Homar, Pablo Derqui

Žanr: horor, misterija, triler


Dobar film koji je mogao biti izvanredan. Već duže vreme planiram da pogledam ovaj horor ali je tek sada došao na red. Ako bih morala da generalizujem bio bi stavljen u kategoriju osrednjih. Sama ideja i početak razvoja priče su super, negde do polovine. Odatle pa sve do konačnog raspleta kvalitet ide na dole... I pored toga, nije za bacanje. Atmosfera, pametni vizuelni trikovi i kvalitet performansa glavnih glumaca mi ipak daju dovoljan kvalitet za preporuku.

*Julija ima genetski problem sa očnim nervima zbog kojeg postepeno gubi vid a stanje joj se pogoršava nakon saznanja da je njena sestra pronađena mrtva. Iako policija tvrdi da je u pitanju samoubistvo Julija nije uverena i sama počinje da istražuje. Njenu sumnju dodatno potvrđuje informacija o misterioznom sestrinom dečku koji se nije pojavio na sahrani.*


Glavni minus dobija zbog dosta nelogičnosti pri razjašnjavanju događaja (ne bih da obrazlažem i otkrivam detalje ali možemo u komentarima da prodiskutujemo). Da je pravac filma neki utripovaniji ili ''luđi'' propusti bi možda i prošli nekako... Ima i pozitivnih strana naravno. Priča je puna tenzije, obrta i sa nekim zaista napetim i šokantnim scenama, posebno pri kraju. Kamera mi je bila jako zanimljiva zbog uočljivog ne-kadriranja pojedinih karaktera što je samo dodavalo misteriozan i jeziv ton filmu.

Možda sam očekivala previše ali odbijam da tvorcima ''oprostim'' to što su jednu zaista sjajnu ideju spakovali na prečac. Kao da su trčali što pre da uguraju sve na 2 sata trake koja ipak ima rupe. Deo sa misterijom i hororom donekle su pristojno ispraćeni ali triler...ne baš.

Preporuka za gledanje 8/10 ali objektivna ocena 6+*.


Нема коментара:

Постави коментар