Странице

среда, 31. децембар 2014.

Telo (2012)



Režija i scenario: Oriol Paulo

Uloge: José Coronado, Hugo Silva, Belén Rueda

Žanr: triler, misterija


Film sa onim što najviše cenim, dobrom pričom. Na momente imate utisak da će se dogotiti nešto jezivo ali je to zahvaljući odličnim miksovanjem uobičajenih zvukova. Scenografija i svetlo se savršeno uklapaju uz celu priču i dočaravaju ambijent misterije.

*Veći deo radnje je u mrtvačnici iz koje je nestalo telo žene. Ubicu nam vrlo brzo otkriju, kao i njegove motive. On nije odgovoran za nestanak pa se onda pitamo zašto bi neko drugi i da li je u stvari žena živa. Možda vam u početku bude malo dosadno ali ovo je film u kome je svaki detalj bitan.Objašnjenja za neke postupke i zaokružavanje priče dobijamo kroz male ''flešbekove''. Apsolutno ne možemo da pretpostavimo ko bi mogao da bude nedostajuće parče ove slagalice, sve do poslednjeg reza režije.*


Ima scena od kojih se blago naježiš a pritom nisu intenzivne ni agresivne, što filmu daje određenu dozu hičkokovskog ambijenta. Takođe, primetila sam odličnu karakterizaciju supružnika. Majka je moćna i pametna, sebična i dominantna... Pored nje Aleks i nema puno prostora da se ostvari, osim možda profesionalno ali i to kontroliše ona. Sa takvim odnosom nije teško pretpostaviti da će nešto da pukne. Detektiv ima svoju priču, na izgled ne bitnu za ostatak radnje filma. Iz nekog mog ugla, ono što će vas zapanjiti/oduševiti je koliko daleko je čovek spreman da ide radi osvete i ''isterivanja pravde''.

Obzirom da je ista produkcija radila filmove ''El orfanato'' i ''Los ojos de Julia'' očekujte da i o njima iskucam nešto.


Ocena: 8*

 

Нема коментара:

Постави коментар