Странице

среда, 14. јануар 2015.

Sakriveno lice (2011)

La cara oculta


Režija: 
Andrés Baiz

Uloge: Quim Gutiérrez, Martina García, María Soledad Rodríguez


Žanr: misterija, triler, drama



Španci me definitvno oduševljavaju svojim kombinacijama triler-misterija. Doduše ovaj je neka koprodukcija sa Kolumbijcima. Film je pun diskretnih ali efektnih scena. Sve to je ekipa postigla prostim, dobrim miksovanjem zvuka i svetla bez nekih digitalnih ili SF čudesa.

*Teško mi je da ukratko opišem radnju a da vam ne upropastim doživljaj pri gledanju. Za protagoniste imamo dve žene i muškarca. Dirigenta ostavlja devojka, on tugu utapa u alkoholu i sreće simpatičnu konobaricu... Ne, nije reč o klasičnoj ''borbi u blatu'' za momka već o mnogo kompleksnijem problemu.*



U prvih pola sata vam neće biti jasno mnogo toga... Međutim dve, tri scene će vam zaintrigirati maštu. Da li je kuća ukleta, ima li duhova, šta je sa Belen... Dajte filmu najviše 31 minut i oduševiće vas.

Naša tri lika bi mogli da se opišu kao Zbunjen, Progonjena i Zarobljena. Priča je urađena odlično, kroz 'flešbek'' se druga strana uključuje u glavni tok. Ono što nam je na početku bilo čudno i nejasno, više nije jer sve vidimo i iz drugog ugla. Finalni rasplet događaja naterao me je da se zapitam koliko sujeta i ljubomora mogu da unište čoveka...


Ocena 8* više zbog tvista u priči nego nekog preteranog kvaliteta.

Za trejler vam ne dajem zvanični jer je on u stvari spojler... šta su mislili praveći ga...ne znam. Svakako ubija draž gledanju.

Нема коментара:

Постави коментар